“Kan ik me ook aanvullend verzekeren tegen overmatig chocolade eten?!”

Vergoeding Zorgverzekering

Vergoedingen CooL (GLI)

CooL-PROGRAMMA

100% VERGOEDING ZORGVERZEKERAAR

Het CooL-programma wordt door alle zorgverzekeraars 100% vergoed vanuit de basisverkering zonder dat dit van jouw eigen risico afgaat. Het CooL programma is een GLI (Gecombineerde Leefstijl Interventie). Je komt in aanmerking van een vergoeding als je;

– 18 jaar of ouder bent en
– Overgewicht hebt (een BMI tussen 25 en 30) en daarnaast een verhoogd risico op diabetes of hart- en vaatziekten hebt of
– Ernstig overgewicht hebt (een BMI van meer dan 30) en
– Een doorverwijzing van je huisarts hebt (heb je deze nog niet, dan kan je hier gewoon om vragen) en
Je super gemotiveerd bent om 2 jaar aan de slag te gaan!

Let op

 • Wij zijn voor het uitvoeren van het CooL-programma gecontracteerd bij Zorggroep Almere. Zorggroep Almere heeft een contract met alle zorgverzekeraars en via de Zorggroep verloopt ook de declaratie bij jouw zorgverzekeraar.
 • In sommige gevallen wordt er, wanneer je contact opneemt met jouw zorgverzekeraar gezegd dat wij niet gecontracteerd zijn. Dit zijn we dus wel, Zorggroep Almere is gecontracteerd met jouw zorgverzekeraar.
 • Het kan zijn dat je ons als ‘Gezonde Leefstijl planner’ of ‘Simone van der Worp’ niet terugvindt in het vergoedingen overzicht van jouw zorgverzekeraar. Hiervoor geldt hetzelfde als hierboven. Zorggroep Almere vind je wel terug in dit overzicht.
 • Je huisarts hoeft niet aangesloten te zijn bij Zorggroep Almere. Het maakt niet uit welke huisarts je hebt, zodra je een verwijsbrief hebt kan je bij ons aan het CooL-programma mee doen.
 • Stop je tussentijds met het CooL-programma, dan wordt het helaas niet meer vergoed door jouw zorgverzekeraar. Je zal dan zelf de kosten tot het einde van het traject moeten betalen. Ook als je dus niet deelneemt.

Vergoedingen 1-op-1 coaching

Belangrijk

 • Als jij jouw zorgverzekeraar niet terug ziet in onderstaand overzicht, wordt er meestal geen vergoeding gegeven voor 1-op-1 begeleiding. Je kan dit uiteraard altijd navragen bij jouw zorgverzekeraar.
 • Wij zijn niet contracteert als diëtist, ons advies wordt dus niet vergoed vanuit de basisverzekering.
 • Onze consulten worden vergoed vanuit de aanvullende zorgverzekering. Heb je geen aanvullend pakket, dan kom je niet in aanmerking voor een vergoeding.
 • Jouw 1-op-1 bezoek aan ons is daarom niet van invloed op jouw eigen risico!
 • Mocht je in aanmerking komen voor een vergoeding dan ontvang je nadat je betaling is ontvangen en het consult heeft plaatsgevonden van ons een factuur die je zelf kan declareren bij jouw zorgverzekeraar. De meeste zorgverzekeraars keren het bedrag meestal binnen 5 werkdagen uit.
 • Heb je gekozen voor een pakket, dan kan het zijn dat jouw zorgverzekeraar pas vergoed zodra alle consulten hebben plaatsgevonden. Je kan de voorwaarden terugvinden in jouw polisvoorwaarden.
 • Mocht je in termijnen betalen, dan ontvang je de factuur ook pas nadat alle termijnen in dat jaar zijn voldaan.

1-op-1 ACTie traject

Géén eigen risico!

Hieronder vindt je een overzicht van alle zorgverzekeraars die jouw 1-op-1 consulten (dus wanneer je een individueel traject volgt) bij Gezonde Leefstijl planner (gedeeltelijk) vergoeden. Als je op de betreffende zorgverzekeraar klikt, kan je lezen welke vergoeding er wordt gegeven. Je kan de voorwaarden terugvinden in jouw eigen verzekeringspolis.

Vergoedingen Je moet niks-leefstijlprogramma®

Helaas wordt het Je Moet Niks Leefstijlprogramma niet vergoed door jouw zorgverzekeraar. Uiteraard kan je wel met jouw werkgever of het UWV in gesprek gaan over of zij open staan van vergoeding voor jouw deelname aan dit programma. Het Je moet niks-leefstijlprogramma® is CRKBO geregistreerd, waardoor het wellicht vergoed wordt vanuit jouw opleidingsbudget.

Wanneer worden de vergoedingen voor het nieuwe jaar op de website geplaatst?

Ieder jaar plaatsen wij omstreeks half december de vergoedingen door ziektekostenverzekeraars voor 1-op-1 begeleiding op onze website. Het CooL-programma wordt de komende jaren sowieso vergoed door alle zorgverzekeraars.

Uiteraard kan je altijd navraag doen over deze vergoedingen bij jouw eigen zorgverzekering.

Ben jij er klaar voor om samen aan een Gezonde Leefstijl te gaan werken?

Scroll naar boven